sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Pelit top 5 - 2013 vuoden helmet

Laitetaas tähän alkuun kuva Mikusta, koska voin :D.

Top 5:

1. Monster Hunter 3 Ultimate (WiiU)
2. Pokemon X (3DS)
3. Hatsune Miku: Project Diva F (PS3)
4. Pikmin 3 (WiiU)
5. Zelda Wind Waker HD (WiiU)

Tulipas listasta aika WiiU ja japanilaisvaikutteinen. Tykkään pelata pelejä joissa on kauniit maisemat, pelimäisyyttä (ei realismille), pelityylin oppimista (peli ei ole liian helppo).

Monster Hunter 3 Ultimate
Koska 475 pelituntia ei voi olla väärässä! Pelimaailma on kaunis, vaikka onkin portattu edelliseltä sukupolvelta (Wii -> 3DS -> WiiU). Ohjattavuus on sulavaa, kankeus riippuu valittavan asetyypin mukaan. Pelissä on siis taktikointia monenlaiseen pelityyliin. Pelin hyvänä ja huonona puolena toistavuus, vaativampiin haarniskoihin voi joutua kaatamaan 20 samaa monsteria että saat jonkun hyvin harvinaisen (3% saatavuus) osan. Pelissä pärjää myös helpommin saatavilla perusvarustuksella mutta ne eivät ole yhtä päheen näköisiä.

Pokemon X
Sarja uudistui kauniisti uusimpien versioiden myötä. Saat uusien starter pokemonien lisäksi myös valita ensimmäisistä peleistä startterin Bulbasaurin, Charmanderin tai Squirtlen. Bulbasaur on ikuinen lempipokemonini ja jo pelkästään sen saaminen on huikeaa. Mega evoluutiot uudistaa pelaamista. Vaihtaminen on tehty helpommaksi, olenkin tehnyt hienoja löytöjä Wonder Tradesta.

Hatsune Miku: Project Diva F
En ole suurin rytmipelien ystävä koska silmät ei pysy mukana ja kädet ei taho toimia mukana. Haastavaa päästä biisiä läpi edes easylla. Siksi onkin hienoa kun koittaa uudestaan ja saa uuden ennätyksen kerta kerralta ja lopulta biisi menee läpi. PS3 ei ole lempialustani mutta sillekin on helmiä, kuten tämä ainoana länsimaisena julkaisuna sarjassa.

Pikmin 3
Ensikosketus peliin toi heti hymyn korviin. Pikminien piipitys on suloista kuultavaa ja maailmaa tutkii mielellään. Pikminit on niin symppiksiä kavereita ettei niitä raaskisi yhtäkään tapattaa, pomotaistelut siis vähän surullisia.

Zelda Wind Waker HD
Ensimmäinen kerta Wind Wakerin parissa. Alussa oli jo paljon huumoria ja hauskaa tutkimista. Peli toi vähän Okamin mieleen. Juurikin visuaaliselta tyyliltään, maalauksellisen kaunista.

2 kommenttia:

  1. Tuo Mikukuva on kyllä aivan ihana. Pikmin näyttää kivalta pelilta, harmi ko en ite tykkää pelata. Muiden pelaamista on kuitenki kiva kattoa, varsinki jos peli on söpö. :D

    VastaaPoista
  2. Ihana vaaleanpunainen pleikkari ohjain :3 Tuo pikmin 3 kiinnostaisi, mutta ensin pitäisi ostaa wiiu :D

    VastaaPoista