lauantai 19. lokakuuta 2013

Ajatuksia animesta: Sekai Ichi Hatsukoi BL

Katselin sarjaa 12 jaksoa ja ihmettelin kuinka mielenkiintoinen ympäristö sarjalla on. Mangan tekeminen on itselleni aika tuntematon aihe. Länsimainen sarjakuva on yleensä yhden henkilön tekemä, tyyliin Fingerpori. Strippisarjakuviin ei tarvii tiimiä kun yksinkin saa hyvin aikaiseksi. Mangassa kuitenkin on paljon enemmän sivuja ja tekemistä.

Tarina alkaa siitä kun Onodera tulee uuteen työpaikkaan. Vanha työ kirjallisuuden parissa vaihtui...

...Tyttöjen mangaan!


Puheen lisäystä.

Väsynyt ilmapiiri deadlinen lopulla, ylityöt ottaa veronsa kun manga on saatava valmiiksi ajoissa.

Kustantajan huoneen sisustus on tyttöjen mangalle sopivaa.

Tuossa söpössä toimistossa katsotaan kuvakäsikirjoitukset läpi. En löytänyt niistä kuvaa tähän.

Tytöt lukee tyttöjen mangaa joten heitäkin näkyy. 

Sarjassa on toinenkin pari mutta en viitsi spoilia tarinaa.

Vaikka kyse on BL-sarjasta, ei mun mielestä kuitenkaan mässäillä aiheella liikaa. Sarjan arkea on toimittaa sarjakuvaa ja jokaisessa jaksossa käydään kuvakäsikirjoitusta läpi ja ollaan ehkä liiankin tunnollisia työlle. Tekisitkö itse myöhään illalla vain töitä eikä jäisi aikaa vapaaksi kunnolla edes nukkua? 

Mulle sarjasta on ollut paljon iloa, ei niinkään siksi että siinä on pussaavia poikapareja vaan koska se on vaan niin hauska. Hämillään olevat tyypit vakuuttelevat etteivät ole homoja ja semet saa litsareita. Molemmilla ukeilla on kanttia sanoa mielipiteensä ja pitävät huolen omasta tilastaan. Go girl! Eiku :D.

Tarinassa on paljon stressaavia asioita. Deadlinet, ahdisteleva pomo, stalkkeri, ylityöt. Samalla hahmot koittavat löytää oikean itsensä. 


En löytänyt kunnollisia kuvia pareista. Toisaalta se voisi spoilia tarinaa.

Giffit piti poistaa kun eivät tahtoneet toimia.



Katon ite sarjaa Crunchyroll:ista. Mulla on 2 48h koodia jotka annan teidän käyttöönne. Ite maksan palvelusta niin en ite tee niillä mitään. Olisi mukava kuitenkin jos kerrot käyttäneesi koodin, ettei muiden tarvitse kokeilla toimiiko koodi enää.

Koodi 1. http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=XVJMR7CSKWJ
Koodi 2. http://www.crunchyroll.com/guest_pass?code=WWKNU38K9BZ

5 kommenttia:

  1. Itse katsoin tuon sarjan joskus kevällä, eeppinen kyllä oli, ja paljon naurua sain masentavaan arkeen tuosta :D
    sekä myös se avasi ehkä tuota mangan tekijöiden arkea c:
    Täytyy sanoa, että tuostahan on tehty mangakin (hoh mangan tekemisestä mangaa) (jonka luin ''laittomasti netistä'' hups), se oli hieman ''hard yaoi''mpi, mutta yhtä paljon naurua sai~.
    ahdistelevia pomoja, miksi repesin c:

    VastaaPoista
  2. Pidin Sekai-ichistä paljon enemmän kuin Nakamuran aiemmista töistä. Ja animeversiossa hahmojen anatomiakin on siedettävämpää kuin mangassa. Tyypillisesti en koskaan pidä tämän tekijän sarjojen päähenkilöistä mutta sivuhenkilöt ja heidän suhteensa ovat kiinnostavia. :D

    VastaaPoista
  3. Yksi suosikki sarjojani : D Aihepiiri (siis se sarjakuvien kanssa työskentely : P ) on unelmaa ~

    VastaaPoista
  4. Sekaiichi Hatsukoi-mangaa olen lukenut mutta anime on jäänyt vielä katsastamatta. Täytynee ottaa aikaa katsoa se, kun tykkäsin myöskin Junjyo Romantikasta. :3 Itseäni ei mangan - hm - anatominen omalaatuisuus johon Kotoko viittasi, haitannut vaikka monet ovat tästä valittaneet. x3

    Japanilainen työmaailma ja siihen liittyvä "filosofia" onkin tosi mielenkiintoinen juttu. Siellä on täysin erilainen näkemys työntekoon kuin länsimaissa. On kunnia-asia että työt hoituvat eikä "hei, mä oon VAAN töissä täällä"-asennetta sallita. Periaatteessa kaikki tämä pohjautuu siihen että ihminen on usein enemmän osa yhteisöä ja yhteisön etu menee yksilön edun edelle.

    Minusta on aina varsin mielenkiintoista nähdä miten länsimaiset ihmiset tulkitsevat japanilaisen kulttuurin tuotoksia ja missä kohdin huomaa selkeän kulttuurien välisen eron.

    Jos mangan tuottamisen prosessi kiinnostaa, kannattaa tutustua Bakuman-mangaan, jossa esitellään mangan syntymistä paitsi mangan tekijöiden myös toimittajien näkökulmasta viihdyttävällä tavalla.

    Minua kiehtoo aina pohtia tuota millaisia eroja sarjakuviin tulee jo tuon tuotantoprosessin tuloksena. Aika usein länsimaiset strippisarjakuvat lässähtävät koska yksittäisellä tekijällä ei aina synny hyviä ideoita. Mangassa taas on jännää pohtia, mikä osuus siinä mahtaa olla toimittajan vaikutusta, miten hän on halunnut että mangakan näkemys sovitetaan lehden tyyliin jossa sarjakuva julkaistaan. Mielenkiintoisella tavalla japanilainen yhteisöllisyys näkyy hyvin myös mangan tuottamisessa. Se ei ole ihan kokonaan mangakan oma luomus vaan osansa tuovat myös toimitus ja assistentit.

    Länsimainen yksilö-keskeisyys puolestaan painottaa sitä että luomuksen alkuperäisen keksijän, taiteilijan tai sarjakuvapiirtäjän (tai piirtäjän ja käsikirjoittajan) näkemys on tavallaan "pyhä" ja koskematon.

    VastaaPoista