keskiviikko 20. elokuuta 2014

Luts Mia ja uretaani silmät

Tässä ois nyt nää tytön uudet ja pysyvät silmät. Edelliset vihreät oli kokeilusilmät. Vihreä väri oli niin kaunis kokonaisuudessa että pitihän ne sitten hankkia lopullisiinkin, joskin tummemmat. Ehkä vaaleammatkin voisi sopia. Mutta näillä mennään.

Sadonkorjuun tanssi.

Mustavalkoinen, tykkään miten varjot luo ilmeikkyyttä. 

Nenä <3. Kun hankin nukkea firmalta, oon aina ottanut firman meikin. Ihastun niin siihen kokonaisuuteen kuten pullipeissakin etten voinut olla ottamatta face uppia. Halusin nuken jo ensimmäisen teaser kuvan nähtyäni. Olisin saattanut jättää moldin väliin jos meikki ei olisi miellyttänyt. Välillä ihmettelen mikä ihme siinä on kun naaman on kolahdettava uutena meikin kanssa, muuten ei ostoon mene.

Kun kuvasin tätä kuvaa, hehkutin ääneen miten kaunis ja kuvauksellinen tää kaveri on. En sillä että kehuskelisin ylimielisenä. Kuvaaminen on helppoa kun nukke itse kertoo millaisia kuvia se haluaa itsestään otettavan. Se katsoo itsetietoisena kameraan ja sanoo "nyt voit ottaa kuvan".

Viattomuuttakin Miassa on. Firman kuvissa ei aina näe kaikkia ilmeitä koska studio olosuhteet ja varjoja ei ole. Omissa käsissä kun voi leikkiä varjojen kanssa, saa ihan uudenlaisia ilmeitä aikaan. 

Silmissä ei oo liilaa, silmissä näkyy heijastus mekon helmasta ja myös valkoiset sukat kun oikein läheltä kattoo ;). Pienet hauskat jutut on kiva kertoa teille muillekin. 

Kuvassa nukella olevat silmät. Mako eyes Moon 011. Koossa 16mm.

Huvittaisi heti kuvata tätä naikkosta lisääkin, niin hauskaa oli. Jalustalla makro objektiivilla. Käsitarkennuksella. Kuvat onnistuivat niin hyvin etten niitä juuri muokannut. Kamera lisää herkemmin kohinaa tyyppivikanaan ja sitä poistin vähän, lisäsin kontrastia joihinkin kuviin ja yhdestä tein mustavalkoisen. Rajaukset valmiina jo kuvien oton hetkellä. Nuken oikealla puolella oli heijastin (kuvaustarvike).

En sano olevani mikään kuvauksen ammattilainen mutta tuntuu kuin olisin oppinut lisää. Aika hyvin ihmiseltä joka aloitti harrastuksen masentuneena joka ei uskonut itseensä tai omiin kykyihin. Ja oppimishäiriökin on hidastanut uuden oppimista. 

Jos siellä on joku joka ei usko omiin kykyihinsä, älä luovuta kesken. Näe kuviesi virheet mutta älä missään nimessä masennu siitä vaan ota selvää millä ja miten voit kuvan laatua ja muuta korjata. Asettelussakin kannattaa ottaa sellainen tyyli kun se itselles hyvältä tuntuu. Kyllä sun taidot myös karttuu, ajan myötä ja satojen kuvian jälkeen vähitellen kuva kuvalta :). 

7 kommenttia:

 1. Hei.

  Olen harkinnut pullip- tuoteperheeseen kuuluvan nuken ostamista jo melkeinpä kaksi vuotta.
  Olen kuitenkin melko nuori, täytän pian kymmenen. Siispä ajattelin kysyä sinulta, monen nuken omistajalta ja ammattilaiselta, olisiko se huono idea. Omasta mielestäni olen kykenevä nuken ostoon,
  niin rahavarojen kuin käsittelynkin saralla.

  Olen harrastanut muunmuassa MH nukkeilua reilut 3 vuotta, nukkeja olen käsitellyt hellästi ja kaikki ovat hyvässä kunnossa. Ikähän on vain numero paperilla, eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessahan nuket on tarkoitettu noin 15 vuotiaille. Mutta mulla ei oo mitään sitä vastaan jos joku nuorempi hankkii nuken. Tuo ikäraja on mielestäni enemmän varoituksena etteivät nuket kestä rajua käsittelyä eli tavallista leikkimistä.

   Oot kuitenkin siinä iässä että innostuu helposti. Nuorimmat matkii toistensa nukkeja, tekee rikkomalla silmämekanismin nukelle kierot silmät tai pyyhkivät kauniin stock meikin pois ja tekevät itse harjoittelematta uuden meikin joka ei vastaa lähellekkään stockin laatua. Jos et halua tehdä tuollaisia muutoksia tulevalle nukellesi, mielestäni ikäisesi voi hyvin hankkia Pullipinkin hintaisen nuken.

   Pullip suomen foorumin ikäraja on 12 vuotta mutta samanniminen ryhmä on facebookissa jossa saa jakaa kuvia ilman tunnustakin. https://www.facebook.com/groups/211630678894883/

   Miksikö oon nuken kasvojen muuttamista vastaan? Periaatteessa kaikki saavat tehdä nukelleen mitä haluavat. Mutta kustomiksi kannattaa hankkia puhdas MIO kuori, jolla on vain naku keho mukana. Mulle Pullipit on keräilyesineitä joita käsittelen hellästi, siksi nukkeni on niin hyvässä kunnossa. Hellästi nukkejaan käsitteleviä ja niiden stock meikkejä rakastavista kanssaharrastajista pidän kovasti :).

   Monster High nuket on kyllä kivoja. Itselläkin on niitä :).

   Lyhennettynä: harkitse muutoksia tarkoin, käsittele varoen ja ikäsi on ok hankkia näitä nukkeja :).

   Poista
  2. Itse vastustan nukkejen kustomointia myös.

   En periaatteessa koskaan kustomoisi omaa nukkeani, sillä se ei ole enää se nukke jonka ostit kaupasta. Pullipien kustomointi on suuri riski nuken kohdalla. Jos jokin menee pieleen, se on sitten Hasta La Vista.

   -Se sama anonyymi joka kiittää, kuittaa, ja pieraisee nyt itsensä helvettiin lähettämästä lisää turhia kommentteja.

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Kauniita kuvia oot ottanut. ♥ Ihanat nuo varjot nuken kasvoilla. Hartsikuume senkun nousee entisestään kun näin kauniita kuvia kattelee. :3

  VastaaPoista
 3. Naah tykkään hurjasti toisiksi ylimmästä kuvasta <3 :3

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Jos en ole väärin ymmärtänyt omistat nuken jolla on 27cm 'läpinäkyvä' obitsu, eikö niin? Minulla on sen kanssa pieni ongelma :/ En oikein tiedä miten se pitäisi laittaa pullipille .. Pitääkö se sahata, vai onko joku muu keino? Ottaisitko minuun yhteyttä s-postillani:
  muovirakkaus@hotmail.fi

  Kiitos jos viitsit auttaa! ♥

  VastaaPoista