perjantai 26. huhtikuuta 2013

Pelailua: Monster Hunter 3 Ultimate (Nintendo Klubille teksti)

Tein nettipelistä esittelyn ja kerroin kokemuksia. Kokonaisuudessaan Nintendo Klubin sivulla. Itse suosittelen peliä lämmöllä kaikille, hyvä peli jonka takia ite ostaisin Wii U:n jos ei ois julkasussa tullut jo hankittua.

Hannan näkemys Monhunin nettipelistä.

Aiempi kokemus Monster Hunter pelisarjasta oli Wiillä Tri:n parissa. Siinä oli ongelmia nettipelissä kun monet eivät halunneet joko tulla mukaan questiin tai sitten vaan muiden valitsemiin questeihin menin mukaan jotka olin jo tehnyt. Monet halusivat mielummin kerätä sieniä tai korallikiviä kuin haastaa isompia monstereita. Ehkä tutustuin peliin liian myöhään ja muut kaltaiseni noobit eivät myöskään uskaltaneet edetä pelissä. Tri:ä pelasinkin pääosin offlinessa.

Pelkäsin että sama toistuu nyt Monster Hunter 3 Ultimatessa, että jään junnaamaan paikalleen ja ehkäpä myös kritiikkiä pelityylistä. Käytän Dual Swordia joka on nopea käyttää mutta heikompi hyökkäysteholtaan. Joudun siis mätkimään isompia monstereita aika pitkään, mutta itse pidän tuosta pelityylistä. Yleensä keskityn isompien monstereiden metsästyksessä jalkoihin, jotta hitaammilla ja vahvemmilla aseilla pelaavat voisivat keskittyä häntään ja päähän. Tästä en ole saanut mitään kritiikkiä, teen siis jotakin oikein. Pelkoni ilkeistä pelaajista oli myös väärä, olen tavannut suurimmaksi osaksi hyvin ystävällisiä ja avuliaita pelaajia jotka kannustavat muita. Miiversessäkin ihmiset kysyy apua jonkun tietyn tavaran saamiseen tai monsterin kaatamiseen. En usko että tämä johtuisi mii:ni tai pelihahmoni sukupuolesta, ihan yhtä lailla on neuvottu ja autettu myös poikia/miehiä. Nyt onkin oivallinen aika tutustua uuteen pelisarjaan.

Olin pelannut yksinpeliä 48 tuntia kunnes tutustuin nettipeliin. Nyt pelikellossa näkyy 84 tuntia. Yhteen nettipelikertaan menee helposti 2-3 tuntia aikaa vaikka tekisi tehtäviä viidessä minuutissa. Aikaa menee sopivan pelin etsimiseen Network modesta kuin myös muiden pelaajien kanssa jutellessa questien välillä. Monet pelaajat kysyvät onko urgent quest tehty, eli tehtävä jonka jälkeen hr nousee. Hr luku on pelin leveli.

Miten nettipeliin sitten pääsee? Mene tädin ohi joka myy hakkuja yms. Siellä odottaa Ferry laiva. Puhu kissalle jonka nimi on Neko. Kyllävain, kissa nimeltään kissa. Nekolle puhuttuasi näet valikon.

-Solo: Marina, Tavern. Multi: Marina, Tavern. Network mode. Solo paikassa saat tehdä yksinäsi tehtäviä, hyvä paikka vaikka mennä kalastelemaan uusia kaloja Flooded Forestiin näin esimerkkinä. Valitse Harvest Tour questeja, muista tuoda omat hakut ja haavit mukaan.
-Multi tarkoittaa tässä pelissä lokaalia yhteispeliä kolmen 3DS pelaajien kanssa, ei siis nettipeliä.
-Viimeinen vaihtoehto onkin oikea, Network modessa pääset pelaamaan peräti 16:ssa huoneessa muiden Wii U pelaajien kanssa.

Esittelen vielä lyhyesti nettipelin vaikeustasojen huoneet. Kaikki lähtevät siis HR1:stä etenemään.

-1-6 Free: kaikki HR tasot.
-7-8 Novices: aloitteleville pelaajille joilla HR1-2.
-9-10 Experts: Keskitason pelaajille joilla HR3-5.
-11-12 G rank: edistyneille pelaajille joilla HR6 ja yli.
-13-16 Help!: pelaajille joilla on sama tavoite, esimerkiksi joku harvinaisempi esine.

Pelissä on tullut myös vastaan Suomalaisia pelaajia. Onkin mukavampaa keskustella tutulla kielellä vaikka englanniksikin tulee ymmärretyksi. Kun olin tekemässä HR2 questeja, eräs pelaaja tuli kysymään suomeksi huvittaisiko tulla mukaan auttamaan HR1 tason pelaajaa. Itsekin koen että mua on autettu niin mielellään sitä myös auttaa muita, vaikka olisi ihan tuntematon tyyppi. Kun questit oli tehty, joku sanoi "mitä sanoisit Hanna jos kerättäis sulle uus armori". Voitte uskoa miten ällistynyt olin. Ensinnäkin olin vanhoihini ihan tyytyväinen mutta ajattelin myös pakosti, näytänkö näin noobilta :D. Koska haluan edetä pelissä ja luotin kahden herrasmiehen taitoon valita Dual Swordille sopiva armor, ajattelin miksipäs ei. Ja ite tykkään keräillä peliin erilaisia armoreita. Valinta oli siis Diablos armor Blademaster:lle. Olenkin saanut melkein kokonaan hankittua tuon setin, viimeisestä asun osasta puuttuu tekomateriaaleista Majestic Horn.

Hanna Pihlaja, korpinsiipi. Pelissä nickillä Hanna nyaa.

2 kommenttia:

  1. Kiva ja nopeesti uutta postaust

    VastaaPoista
  2. Nämä pelijutut kertovat minulle ihan vieraasta maailmasta. Kiehtova ja kummallinen.
    Sinulle on pieni muistaminen blogissani.
    http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

    VastaaPoista