perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pullip vs BJD


Kirjoitan tätä Wii U:n game padilla eli kuvaton postaus luvassa.

Multa on joku joskus kysynyt miten nyt nään pullipit kun hartsinukkeihin tutustunut. Hyvä kysymys johon voisin vähän pidemmin vastata.

Ensin muutama listaus mikä on hyvää ja mikä huonoa näissä nukeissa.

PULLIPIT:
+edullinen hinta
+sopiva koko
+kestäviä (hyvässä pidossa)
+valikoima laaja
+eivät muuta väriään
-stock peruukki huonoa laatua
-stock vartalo herkkä

Kuitenkin kestäviä kun ottaa huomioon että vitriinitarkoitukseen tehtyjä.

BJD:
+kestäviä
+realistisemmat piirteet
+kustomoijille valmiiksi meikittömiä
+valikoima on erittäin laaja
+vaatteiden myyntivalikoima laaja
+fantasia-aiheisia nukkeja
-hinta
-kellastuminen ja värin vaihto
-huoltaminen

Hartsinuket on tehty hypisteltäviksi ja muokattavaksi. Hartsi on myrkyllistä, jos hioo tai puhdistaa vanhaa päällystettä kannattaa käyttää hengityssuojainta.

Oma kiinnostus Pullip ja Taeyang nukkeihin ei oo kadonnut minnekkään parin BJD nuken kotiintulon jälkeen. Tykkään miten erilaisia ne on ja saan omat inspikset kumpaankin suuntaan. Valitsin hartsinukkeni tarkoituksella alunperin isommiksi että saisin erilaisia kuvia. Saan omasta harrastuksestani eniten irti näin.

SD kokoiset hartsinukkeni on vielä kesken kun niiden vaatteet maksaa niin paljon, jopa yhden pullipin verran on muutamia asuja joita olisi noille kivaa pukea. Pullipit tulee halvemmiksi vaikka ostaisikin nukeillensa Grooven omia asusettejä.

Kumpikaan nukketyyppi ei oo parempi, ite tykkään kun on kaikenlaisia nukkeja. Pullipeissa tykkään hassutella, luoda tunnelmaa kuviin, keräillä, söpöstellä. BJD nukeissa ei oo vielä tullut sitä samaa mutta hartseja on mielenkiintoista vaatettaa, luoda niille sopivaa kuvaus ympäristöä ulos, ajatella ihmisen luonnollisia posetuksia. Posettaminen hartsinukeilla onkin haastavaa koska on kankeita ja kuminauhat haluaa palauttaa herkästi asennon takaisin, varsinkin jos kuminauha tiukalla. Omat hartsiset on kaikki 3 tuplajointeilla, eli enemmän liikkuvuutta.

Mites te muut, onko toisenlaisiin nukkeihin tutustuminen muuttanut, nukkemakuanne? Oma nukkemaku on ollut 2 vuotta jo samanlainen. Ei se herkästi kyllä tule muuttumaankaan.

6 kommenttia:

 1. Kiva lukea tälläista postausta. ^^ Itsellä on hartsisten mukaan tultua hiukan nukkemaku muuttunut, mutta omasta mielestä parempaan suuntaan. : D
  Ja olen huomannut, että mulla on tarve vaatettaa Pullipit ja hartsit jotenkin eri tavalla. xD

  VastaaPoista
 2. Itteeni vähän jänskättää miten käy kun eka bjd saapuu kotiin. Toivottavasti saan pullipeista ja bjd'stä yhtä paljon irti, eikä tarvitsisi luopua jommasta kummasta :)

  VastaaPoista
 3. Multa löytyy Pullipeiden ja BJD:iden lisäksi mm. Obitsuja, Tangkou ja monia monia muitakin nukkeja. Varsinaista yhtä suosikki nukketyyppiä ei ole, vaan tykkään kokeilla erilaisia. SD kokoisille on paljon helpompi ommella ja näprätä kaikkea, mutta Pullipeista tykkään myös keräilymielessä ja ne seisovatkin suurimman osan ajasta vitriinissä koristeina. Onhan Pullipit ja hartsinuket ihan erilaisia rakenteiltaan, mutta silti kummassakin on omat viehätyksensä ja molemmat mielestäni yhtä "hyviä" harrastettavia (:

  Niin ja siis aloitin Obitsuilla (kevät 2009), jonka jälkeen kuvioihin mukaan tulivat Pullipit (kesä 2009) ja ensimmäinen BJD taloon saapui joulukuussa 2011, yhä pidän kaikista :3

  VastaaPoista
 4. Minulla on Pullippeja, hartseja, Blythejä ja Monster Highejä tällä hetkellä sekä yksi ihan uusi nukkemalli tilauksessa. Koen että nuket täydentävät toisiaan eivätkä kilpaile keskenään. Päinvastoin. Kyllästyttyäni hartsien tosikkomaisuuteen on kiva kuvailla aina nättejä ja hyväntuulisia Pullippeja. Blythet ovat hyvin vaikeasti lähestyttävä nukkeryhmä ja kiinnostaa koko ajan enemmän ja enemmän. Aina on kivaa vaihtaa erilaiseen nukkemalliin. Pullip on helppo ottaa mukaan eikä vaadi hervottoman korkeita lavasteita kuten isommat hartsit. Toisaalta noissa isoissa on haasteita jotka koen kiehtovina ja palkitsevina. En ole koskaan ymmärtänyt ajatusta että nuket kilpailisivat keskenään huomiosta.
  En ole luopunut yhdestäkään nukestani vaikka ensimmäinen Pullip ja hartsi saapuivat taloon syksyllä 2009. Ja olen edelleen hyvin innostunut esikoisistani molemmissa nukkeryhmissä. En muutenkaan harrasta harhostoksia vaan pyrin luomaan yhtä lämpimän suhteen jokaiseen taloon saapuvaan nukkeen. Joidenkin kohdalla ystävystyminen on hitaampaa mutta aina se on onnistunut. Harkitsen usein kauan hankintaa jolloin en sorru hankkimaan tarpeetonta.

  VastaaPoista
 5. Hmmm...Hyvä kysymys!
  Tällä hetkellä tuntuu että meillä hartsinuket ovat omineet huomioni itselleen ja Pullip-perheläiset ovat jääneet taka-alalle. Kyllä tosin edelleen tykkään Taeyangeistani ja Isuleistani (ja yhdestä Pullipista ja parista Dalista), mutta tunteet niitä kohtaan ovat viilenneet BJDiden myötä.
  Jos minun pitäisi valita yksi nukke, jonka "pelastaisin" vaikka muut tuhoutuisivat, olisi se todennäköisesti joku hartseistani. Eli voin sanoa että hartsinuket ovat minulle tärkeämpiä kuin Pullip-perheläiset.

  En jotenkin koe Pullip-perheläisiä niin omina persooninaan kuin hartsinukkeja, vaikka olenkin heille hahmoja luonut. Tällä en sano, että Pullip-perheläiset olisivat jotenkin "huonompia" vaan ne ovat erilaisia kuin hartsit. Ehkä kuitenkin lasken Pullipit vähän samaan "kastiin" Monster High-nukkien kanssa. Kivoja koristeita siis.

  Olen yrittänyt kuljettaa Pullip-perheläisiä mukanani,mutta en jotenkin saa sellaista samaa intoa niiden kuvaamisesta ja mukana pitämisestä kuin BJD-nukeistani. BJD:t tuntuvat kuin "lemmikeiltä" tai seuralaisilta, tätä sama vibaa en saa Pullipeista vaikka olen yrittämällä yrittänyt.
  Itse olen kokenut että BJDiden posettaminen on helpompaa kuin Pullipeiden/Taeyangien.
  Vaikka en koe itse osaavani kuvata tai käsitellä Pullip-perheläisiä, niin minusta on silti kiva katsella sitä kun muut osaavat ja touhuavat niiden kanssa. Sillä Pullipeistakin saa uskomattoman hienoja otoksia~ Ne eivät vaan onnistu minulta. ;--DD
  Koska koen "saavani" enemmän BJDistä niin olen päättänyt keskittää harrastukseni tulevaisuudessa enemmän niihin.

  Tykkään BJDissä siitä, että niistä saa enemmän "omia" nukkejaan, Pullip-perheläisissä taas erilaisten meikkien alla on periaatteessa sama nukke. Toisaalta tämä on siinä mielessä hyvä, että Pullip-harrastajilla ei tule kilpailu-asetelmaa nukenomistajien suhteen, kuinka nimekkäiden ja suosittujen firmojen nukkia omistaa, koska kaikki nuket ovat saman firman. ;-D

  Kaikilla nukke-"lajeilla" on omat hyvät ja huonot puolensa, jokainen harrastaja voi niistä kokeilemalla löytää itselleen sen sopivimman. Joillekin toimii kaikki nuket, ja se on ihan yhtä oikea tapa harrastaa kuin mikä tahansa muukin. Itse koen tällä hetkellä olevani ensisijaisesti BJD-nukkeharrastaja ja vasta se jälkeen Pullip-harrastaja.

  (ja toivottavasti tulevaisuudessa myös Dollfie Dream-harrastaja ;--D )

  VastaaPoista
 6. Mulla on kotona yksi Pullip, ja oon ajatellut kans tuota BJD: tä mutta pelkään että se on ihan hirveen herkkä ja en osaa käyttää sitä. Kannattaako ostaa ja mistä saisi luotettavasti? :)

  VastaaPoista