perjantai 7. syyskuuta 2012

Muutamia valokuvaus vinkkejä

Aiemmin kysyin mitä haluaisitte tietää ja sain kysymyksiä koskien omia valokuvaustapojani. Kysymykset on laitettu täysin samoina kuin kysyttäessä kun olivat niin hauskassa muodossa :3.

"Kuvanmuokaus vinkit olisivat ihania"

-Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta. Jos kuvailin Mikuja lisään kuviin valoa, hieman kontrastia, saatan muuttaa värejä vastaamaan peruukin oikeaa väriä (välillä valotus kamerassa ei ookkaan ollut oikeilla kohdilla).

Kun kuvaan vampyyrihahmojani lisään kuvaan enemmän kontrastia, lisään varjoa jonkun verran. Paras kuvanmuokkaus vinkki onkin tehdä kuvasta sellainen valmiiksi että tarvitsee vain hienosäätää.  

Esimerkiksi Picasa 3 kuvanmuokkausohjelmassa voit säätää kuvaa mustavalkoiseksi, tehdä seepialla vanhan näköiseksi, korostaa värejä ja ihan ilmaiseksi. Suosittelen Picasaa koska helppo käyttää mutta myös monipuolinen ohjelma.

"Sinulla on aina niin ihana tunnelma kuvissasi. :3 Ja myös se mitä kameran asetuksia suosit?"

Mulla on järjestelmäkamera (Canon EOS 7D). Miiteissä käytän yleensä puoliautomaattia jossa voi muutta valotusta vaaleasta tummempaan, taustan terävyyttä, ja millaista salamaa. Toinen usein käyttämäni asetus on P. Jossa vaihtelen valotusaikaa yms enemmän tietoa vaativia asetuksia.

Itse en suosittele käyttämään kameran omaa salamaa sellaisenaan vaan jotakin suojaa pehmentämään valoa. Näitä suojia myydään myös normaaleille kiinteille salamille. Omassa ulkoisessa salamassani käytän aina suojaläppää joka pehmentää valoa ja pienempää salaman voimakkuutta.

Jalustalla kuvatessa käytän pisintä valotusaikaa joka saa kuvaan näkymään kaikki yksityiskohdat kirkkaasti myös halvemmille kennoille (kenno on sama kuin ennen oli filmi).


"Mua kiinnostais noi tarkennusjutut tosi paljon, ainakaan mä en melkein koskaan saa tarkennettua haluamaani kohtaan"

Tämäkin vinkki on aika simppeli. Tarkentaa voi automaattisesti tai valita itse tarkennuspiste johon haluaa tarkentaa. Seuraavaksi kannattaa miettiä mitä kuvaltaan hakee.

Jos haluat nuken olevan kuvan pääosassa, tarkenna silmiin. Silmiin tai huuliin on myös ihmiskuvauksessa normaalisti käytettävä keino tuoda ihminen esille ympäristöstään. Jos nukella on kädessä vaikkapa kukka ja haluat sen näkyvän terävämmin, tarkenna kukan keskelle tai lähimpään terälehteen. Itse nukke on blurrimpi mutta se ei haittaa, aina johonkin tarkentaessa ei saa kokokuvaa täysin tarkaksi.

Harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa, jos ei tarkennukset siltikään suju haluamallasi tavalla kokeile kuvata jalustalla pidemmällä valotusajalla.

"Ja myös vinkit miten nukke näyttäis luonnolliselta kuvissa ois kivoja."

En osaa sanoa tähän kuin tutki nukkehahmoasi. Onko nukkesi kiltti, hän voi olla elementissään kukkien keskellä mutta ei välttämättä hautausmaalla.

Kun valitsee sopivan kuvausympäristön, kiinnitä seuraavaksi huomiota käsien ja jalkojen luonnollisiin asentoihin. Monesti näkee nopeasti posetettuja joilla kyynärpää on laitettu niin että muodostaa oudon kivuliaannäköisen muodon. Katso vaikka miten oma kätesi liikkuu, poseta sitten.

Kauhuteemaiset nuket saavat vain lisää asennetta kun kädet laittaa epäluonnollisesti mutta itse en pidä kuitenkaan liioittelusta kuvissani.

 "Itseäni kiinnostaisi että mistä kulmasta nukke näyttää parhaimmalta"

Nuket on senverran lyhyitä että suosittelen ottamaan kuvat nuken tasolta. Vältä siis ottamasta kuvia jatkuvasti liian korkealta. Kokeile erilaisia kuvakulmia rohkeasti.

Kaikilla meillä on kuitenkin omat mieltymyksemme mikä näyttää parhaimmalta. Perussääntönä voisi sanoa löydä katsekontakti nukkeen, muussa voi leikitellä.

"Mihin kannattaa mennä kuvaamaan jos haluaa mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia"

Valoisaan paikkaan tai hieman varjoisaan muttei kuitenkaan pimeään. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kameran asetuksiin. Valoisalla säällä ISO100 joka tarkoittaa hyvälaatuista kuvaa. ISO-luvun noustessa kuvakin saa kohinaa, eli juurikin sitä rakeisuutta.

Kalliimmissa valokuvausohjelmissa pystyy rakeisuutta vähentämään mutta silläkin on omat ongelmansa: siloittaa liikaakin kuvaa jolloin vaatteetin näyttävät muovisilta jos liikaa korjaa.

Sitten muutamia kuvia joissa muutamia asioita joita haluan teille jakaa.

Tämä kuva on ns. kiltin tytön muokkauksilla. Kuva on otettu niin että tausta on blurrimpi ja itse nukke esillä.

Tässä on enemmän kontrastia ja tummempia värejä korostettu eikä niin valoa lisätty.

Vampyyrimäiset kuvanmuokkaukset kuin tuossa Mir kakkoskuvassakin.

Samat muokkaukset kuin yllä mutta muutettuna mustavalkoiseksi. Kaikkien kuvien ei aina tarvitse olla väreissä.

Nuken ei tarvitse olla aina kokonaan kuvassa. Uskalla rajata kuvaa enemmän kuvanottohetkellä.

Otin joskus randomilla epäselvän kuvan vain neuvoksi. Mikä kuvassa on vikana? Se on heilahtanut, tarkennus kengissä. Kuvassa myös tarkoituksella osa pöytääni. Kuvaustaustan avulla saa kuvauspisteen minne vain.

Sitten kuva lopputuloksesta. Valo tulee Sebsyn takaa jolloin kasvoille tulee hieman varjoa joka saa herralle aikaan ilmeen.

Käytä kuvaustaustana vaikkapa kaulaliinaa, kangasta, kasveja, mattoa.

Toivottavasti oli apua vinkeistä. Saa kysyä lisää jos en kaikkea kertonut, teen ehkä tulevaisuudessa toisen osan vinkkejä.

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia. Hyvä laatu! Ihana Teayang :D

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviö vinkkejä, noista on varmasti apua (:

    VastaaPoista
  3. Kiitos, vinkeistä!
    Olen kiitollinen kun joku teki tämmösen vinkki postauksen:)

    VastaaPoista
  4. Varsin havainnollistavia vinkkejä... ja varmasti parhaat mallit kuin missään valokuvausoppaissa koskaan. ^__^

    Lisää tällaisia! Etenkin kaipailisin järjestelmäkameran käyttöön liittyviä vinkkejä kun pohdin sellaisen hankintaa. :3

    VastaaPoista