lauantai 21. huhtikuuta 2012

Mitä pullipit ovat?

Ajattelin tehdä infopostauksen koska blogiani lukee myös ei nukkeilijat. 

Pullip nukkeperheeseen kuuluvat aikuiset nuket Pullip ja Taeyang. Nuorisoa edustaa Isul, Byul ja Dal.

Pullip Melissa
Taeyang Hide
Isul Deja Vu
Byul Pollon

Dal Ende

"Pullip on noin 30 cm pitkä keräilynukke jonka on luonut eteläkorealainen Cheonsang Cheonha vuonna 2003. Pullipeja markkinoi ensiksi japanilainen Jun Planning, mutta vuodesta 2009 lähtien niitä on markkinoinut korealainen Groove."


Pullip nukkeperheen nimet ovat koreaa. Pullip - Lehti, Taeyang - Aurinko, Isul - Kaste, Byul - Tähti, Dal - Kuu.


Pullipeilla on ollut 4 erilaista kehotyyppiä, nyt valmistuksessa olevilla nukeilla on vartalotyyppi 4. Vartaloista lisää toisessa blogitekstissä.


Nukeilla on 2 erilaista silmämekanismia. Pullip, Taeyang ja Isul voivat liikuttaa silmiään sivuille ja taas eteen, ja myös laittaa silmäluomet kiinni. Dal ja Byul voivat vain liikuttaa silmiään edestakaisin.


Pullip harrastus on ulkomailla suurempaa ja aikuisempien harrastus, myös mieskeräilijöitä on Flickr kuvapalvelussa tullut vastaan. Suomessa pullippeja harrastaa 12-40 vuotiaat. Suomessa nukkeja jälleenmyy Mollamania nettikauppa. 


Suomessa harrastajat omistaa pääosin Pullippeja ja Daleja. On myös harrastajia jotka harrastavat vain yhtä nukkemallia kuten Taeyangeja. Itse harrastan Pullippeja ja Taeyangeja koska niiden aikuinen olemus miellyttää eniten. Tosin Isul Deja Vu tai Dal Ende voisivat myös kiinnostaa mutta en tiedä haluanko rikkoa tyyliäni harrastaa vain aikuisia nukkeja :D.


Itse harrastuksen pääpainona valokuvailen studio tyylisiä valokuvia mutta jotkut tekevät juonellisia kuvatarinoita. Jollekin harrastajalle suurin ilo on stockeissaan hyllyn koristeena koskemattomana. 


Myöhemmin teen toisen blogitekstin jossa käyn läpi Pullippien stock kehotyypit, myöskin muiden valmistajan kehot joita voi käyttää, peruukit, vaihtosilmät yms.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti