torstai 25. heinäkuuta 2013

Hammasharja vinkki

Näin yhden ulkomaisen nukkeharrastajan kampaavan hammasharjalla nuken kuituperuukkia. Tämä harrastaja käytti käytöstä poistettua ja käytettyä harjaa (eeeew).

Kävin ostamassa halpis harjaa Tarjoustalosta, löysinkin euron maksavan merkin perusharjan. Ostin softin ja mediumin. Soft tuntuu olevan paras karvaperuukille.

Peruukki laitettu päähän ja vähän pörrytin lisää sormin. 

Kuvaa varten nukke on näin, harjasin edessä olevaa osiota sileämmäksi. Harjaa ei tarvitse painaa paljoa peruukkia vasten. Peruukista tulee vähän karvaa harjaan kevyilläkin vedoilla, ei kannata olla huolestunut. Karvaa irtoaa hyvin vähän, ei pelkoa kaljuuntumisesta.

Lopputuloksena kaunis kampaus. Koko peruukki siis kammattu pehmeällä hammasharjalla. 

Kaikissa kuvissa sama peruukki, viimeiseen kuvaan käytin vain enemmän muokkailua.

17 kommenttia:

 1. Pitää itsekkin hankkia hampiharja!Kun kaksi mohairia on tulossa :3 Ihana kampaus tuli ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tein peruskampauksen vaan, harjalla saa muitakin hienoja kampauksia aikaan. Kokeilin nostaa takaa sormin karvaa ylös ja tasotin harjalla edestä, hyvin toimii :).

   Poista
 2. Aika jännä o.o Jos ois mohairperuukki niin vois kokeillakki. Mutta käykö tuo siis myös niinku näille "normi" peruukeille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normiperuukki eli kuituperuukki? Medium harjalla oon kuituperuukkeja harjaillut jos joku kuitu on mennyt vähän huonosti mutta koko peruukkia ei sillä oikeen viitti harjata, siihen mulla on oma metallipiikkinen harja. Miiteissä ja ulkokuvauksissa joissa tarvii hienosäätää hammasharja on hyvä.

   Poista
 3. Tämähän on mielenkiintoinen vinkki. Pakko kyllä itsekkin kokeilla, kun ei nuo hammasharjat nyt niin paljoa maksa. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maksa juu oikeen mitään. Tuo oma harja tais olla muutaman sentin alle euron mutta jos 1.50e löytyy myös niin on joka sentin arvonen.

   Poista
 4. öö... liityin blogiisi liitytkö minun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin blogiasi ja en taida liittyä vielä. Liityn yleensä vähän aktiivisempiin blogeihin. Jatka kirjoittelemista (muista myös pilkut ja pisteet) niin ehkä liityn vähän myöhemmin :).

   Poista
 5. Oih, täytyypä kokeilla kun omassakin nukkeperheessä on kaksi pörröpäätä. :'D Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Oijoijoiooo mun on saatava tommone peruukki mun nukelle

  VastaaPoista
 7. Sopiiks tää mohairperuukkiinki? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo yhtään villaperuukkia koska oon niille allerginen.

   Poista
 8. Kiva vinkki :) Taidankin kokeilla! ;)

  mydollsland.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Välillä on kiva jakaa vinkkejä kun niitä keksii lisää :).

   Poista
 9. Heijk!!! mistä yleensä ostat nukeilles peruukit??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karvaperuukit oon ostanut Monstrolta, kuituperuukkeja mulla on useammaltakin eri valmistajalta. Leeke, Luts, CanCan, muutamia käytettynä ostettuja joiden valmistajaa en tiedä. Tarkoitus olis ostella syksymmällä taas peruukkeja, ehkäpä kahdesta eri paikasta. Uudet nuket tarvii peruukkia :D.

   Poista
 10. Itse olen käyttänyt hammasharjaa muissakin kuin karvaperuukeissa vaikka kuinka kauan ja todella hyviä kieltämättä ovat! Nukkeilijakaverit vähän ihmettelee kun kuskailen hammasharjaa miitteihin, mutta se on oikeasti tosi kätevä! Varsinkin kun tällä hetkellä kaikki peruukkini ovat lämmönkestäviä, eli menevät sotkuun pakollisesti jos nukkea kuskaa jonnekin. :D

  VastaaPoista